INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL rendelhetsz 2db ékszertől vagy 20 000Ft-os vásárlástól!

Ékszer használati útmutató

Köszönjük, hogy a MyCharm ékszereit választottad! Bízunk benne, hogy kedvenc ékszereid sokáig örömöt szereznek neked. 

A rendeltetésszerű és tartós használat érdekében kérünk az alábbi tanácsok betartására.

 • Tartsd távol ékszereidet kisgyermektől, háziállattól és olyan személyektől, akik esetleg lenyelhetik az ékszert, vagy annak részeit, illetve kárt tehetnek magukban az ékszerekkel. Esetleges probléma esetén azonnal kérj orvosi segítséget!
 • Az ékszer nemesfémből (ezüst, vagy néhány esetben arany díszítés) készült, mely drága és sérülékeny fém, ezért a viselés során figyelni kell arra, hogy ne kopjon, ne karcolódjon, ne sérüljön meg.
 • Ne viseld az ékszert alvás közben, sportolás közben, öltözködés vagy munkavégzés közben (munkahelyi munkavégzés, konyhában vagy kertben történő munka), mert sérülést, balesetet okozhat és/vagy az ékszeredben is kárt okozhatsz.
 • Ügyelj arra, hogy más ékszerekkel, kiegészítőkkel (óra, karkötő) történő együtt viselés karcolást, kopást vagy más károsodást okozhat ékszeredben. Rendeltetésszerű használat esetén is az egymással érintkező felületeken kopás alakulhat ki (pl. karkötőkön a charmok viselése, vagy nyakláncon viselt medál esetében)
 • Figyelj arra, hogy ékszeredet ne ejtsd le, ne ütődjön tárgyakhoz, ne húzódjon meg (pl öltözködésnél) mert sérülések keletkezhetnek rajta, illetve a kő kieshet.
 • Az ékszerek záróelemei kézzel könnyen nyithatóak. Kerülni kell az erős feszítést, ütést, nyomást, melytől az ékszer eldeformálódhat, a záróeleme sérülhet, a kövek kieshetnek. Az ilyen módon sérült ékszerekre nem vonatkozik garancia.
 • A cirkónia kristályokkal díszített ékszerek érzékenyebbek a jelentős hőmérséklet változásra, szélsőséges páratartalomra, nedvességre, fizikai és kémiai hatásokra, vagy erős fényre. Használat közben óvni kell ezen hatásoktól.
 • Háztartási vegyszerek és egyéb vegyi anyagok károsíthatják az ékszert, mattulást, felületi sérülést, bemaródást, elszíneződést, kövek kiesését okozhatják. Kerülni kell kozmetikai szerekkel történő közvetlen érintkezést, óvni kell az ékszert a hajlakktól, dezodoroktól, parfümöktől és bőrápoló készítményektől, mert az ékszer elszíneződhet, károsodhat. 
 • Fürdés, zuhanyzás, strandolás, gyógyvízben történő fürdés, iszapkezelés esetén javasoljuk, hogy vedd le ékszeredet, mert a vízben, illetve az alkalmazott testápoló és tisztító szerekben előforduló összetevők az ékszer elszíneződését, bemattulását okozhatják. A kénes gyógyvíz különösen káros az ezüst ékszerekre, annak befeketedését okozza. 
 • A használat során az ékszer elhasználódhat, apró felületi karcok tompíthatják eredeti fényét, elszíneződhet. Ezért óvni kell az erős fizikai és kémiai igénybevételektől. 
 • Az ezüstöt az ezüst-szulfid színezi sötét színűre. Ez egy természetes kémiai folyamat, melynek során ha az ezüst a kénnel találkozik, ezüst-szulfid réteg képződik a felületén, ettől sötét vagy fekete színűvé válhat. Ezt nevezik az ezüst feketedésének. A szennyezett levegőben nagyobb a kéntartalom (autók kipufogógáza, fűtés miatti légszennyezés, ipari területeken füst szennyezés miatt), ezért az ezüst gyorsan befeketedhet. A feketedés bekövetkezhet bőrünk izzadásától, termálvíztől, kozmetikumoktól, vegyi anyagok gőzétől is.
 • Az ezüst szulfid képződése az ezüst ékszerekre jellemző, mely nem befolyásolja ez ezüst minőségét. Egyes ékszereket ródiummal, fehérarannyal vagy egyéb nemes anyaggal vonnak be, így megakadályozható annak befeketedése. Szakszerű és rendszeres ápolással elkerülhető az ezüst szulfid réteg kialakulása.

Az ékszerek tárolása:

 • A megrendelt ékszereket ékszerszütyőben, vagy díszdobozban szállítjuk, mely tökéletes tárolást biztosít kedvenceid részére. Amikor nem használod az ékszert, tedd bele az ékszertárolóba. Ezáltal megóvd a portól és egyéb szennyeződésektől, fizikai hatásoktól, karcolódás lehetőségétől. 
 • Az ékszert minden esetben szárazra törölve szabad csak tárolni, nedvesen ne tedd bele az ékszertárolódba!
 • Az ékszereket fénytől védett, száraz helyen kell tárolni. 
 • Ne tárolj több ékszert egy ékszertárolóban, mert felületük összeérve sérülhet, karcolódhat, az ékszerek összegubancolódhatnak.  

Megelőző karbantartás és tisztítás:

 • A megrendelt ékszeredhez egy kis méretű speciális ékszerápoló kendőt is adunk, mellyel gondosan meg tudod törölgetni ékszeredet, mielőtt az ékszertárolóba teszed. Javasoljuk naponta, vagy hetente egy alkalommal használd a törlőkendőt. Finom áttörléssel eltávolíthatod az ezüst felületén kialakuló feketedést okozó ezüst szulfidot, zsírt, izzadság nyomokat és egyéb szennyeződést.  A kendő használata polírozza is ékszeredet, így az fényesebb, csillogóbb lesz. Ezáltal biztosítod, hogy mindíg eredeti fényében ragyogjon. 
 • Ha a kendő elhasználódott, akkor az üzletekben kapható speciális ékszerápoló kendőt javasoljuk használni. Normál puha kendő nem rendelkezik ezüst szulfid eltávolító hatással.
 • Nagyobb szennyezettség eltávolítására speciális ezüst tisztító folyadékot érdemes alkalmazni, melyet drogériákban be lehet szerezni. 
 • Ne használj súrolószereket, ismeretlen hatású vegyi anyagokat, oldószereket és egészségre ártalmas vegyszereket. Ezek a vegyi anyagok károsíthatják az ékszered, valamint a bőröddel érintkezve irritációt, vagy allergiás reakciót, sérülést okozhatnak. 
 • Amennyiben nem jársz sikerrel vagy az általad elvégzett tisztítás eredményével nem vagy elégedett, akkor érdemes ékszerészhez, ötvöshöz elvinni az ékszeredet, aki elvégzi a szakszerű tisztítást, felületkezelést és akár teljesen újszerű állapotba hozza az ékszeredet. 
 • Többen fordulnak mindenféle házi praktikákhoz, melyet az interneten lehet olvasni, de ezek alkalmazását nem javasolhatjuk nyugodt szívvel. A házi praktikák egy része szinte teljesen hatástalan és könnyen előfordulhat az ékszer károsodása, kövek kioldódása a nem teljesen ismert összetevők miatt. Éppen ezért javasoljuk a speciális, erre a célra kifejlesztett ékszer ápolók használatát. 
 • A nem szakszerű tisztítás kárt tehet ékszeredben és a garancia elvesztését okozhatja.

Kérünk téged, hogy ügyelj a használati útmutató betartására, mely biztosítja, hogy a megvásárolt ékszereid sokáig örömet szereznek számodra.

Legújabb ékszerek

Nézd meg további kínálatunkat

Vélemény, hozzászólás?

Ne hagyd itt a kedvezményed!

5% kedvezmény

Kuponkódod: MYCHARM5

Írd be a Pénztár oldalon!